Home    
HOME
ACTIVITEITEN
SELECTIES
LINKS

 

 Activiteiten 2003


  • Vlaams Brabantse kampioenschappen te Wolvertem

  • Laatste dag op de piste te Elewijt

  • Oefenkoersen in Vollezele en Kapellen-Glabbeek
    (16 en 22 februari 2003)

Vlaams Brabantse kampioenschappen te Wolvertem

Ze hebben het getroffen bij dries sport want de weergoden waren met  hen en zij kregen ook heel wat veldrijders over de vloer . In totaal 126. Bij de masters stond er geen maat op het meesterschap van Van Tongelen die van in het begin van de wedstrijd de maat nam van zijn 21 tegenstanders en verdienstelijk won voor Verloo Mark. De nieuwe kampioen van de masters werd onze eigen coach van nieuwelingencoach veldrijder Danny Van Oosterwijk.

Van Tongelen en Housen, 
winnaars bij de masters en de cylosportieven.

Bij de cyclosportieven kwamen 29 veldrijders aan de start en onmiddellijk zonderden zich een zestal renners af en maakten er een spannende  strijd van met kort daarop nog een vijftal met ondermeer onze vlaams brabanders Geert Swinnen en Johnny Van den Eede die om de brabantse trui streden Bij de leiders was Ronny Housen te sterk en nam het maatje van Dirk Mertens.Ondertussen kwam Geert Swinnen als eerste brabander toe en eigende zich de trui van Vlaams Brabant toe

Danny Van Oosterwijck wordt door Eddy Lissens beholpen met het aantrekken van de provinciale trui.

Bij de juniores kwamen 25 renners aan de start en deze waren internationaal getind met ondermeer een duitser en acht nederlanders ,en  het heeft heel wat een en weer geloop geweest om deze renners te kunnen laten starten maar den John Steenackers heeft alles in goede banen geleid en Paul Van Praet deed zijn uiterste best om uit te leggen aan onze duitser wanneeer er gestart werd..Onze juniores keken raar op aan de inschrijvingstafel toen hij zei van twee hoeren vijftien .( hij bedoelde natuurlijk 2uur15)

Geert Swinnen, provinciaal kampioen bij de Cyclosportieven voor “Kuifje” Johnny Van Den Eede en Segers Gerit.

In de wedstrijd zelf was onze grote belofe Niels Albert veel te sterk voor zijn tegenstanders, te meer omdat coach Van Oosterwijk aan Bart Verschueren de wijze raad gaf om hem de drie laatste ronden niet te forceren en zijn tweede plaats veilig te stellen op onze andere Brabander Davy Depaepe die zich een meer dan ver dienstelijke derde plaats toeeigende  

 

Niels Albert, zowel winnaar van de veldrit als van het provinciaal kampioenschap, geflankeerd door Bart Verschueren en Davy Depaepe.

De nieuwelingen werden met18 man in het veld gestuurd en op onze noorderbuur ,de Nederlander Ariesen Johin stond geen maat en won met grote voorsprong op Dries Govaerts.  De Mechtemenaar Jan Vanzeebroeck mocht zich na een geslaagd optreden de zesde plaats toeeigenen en werd terecht de nieuwe Vlaams Brabantse Kampioen voor Thimotay Dejonghe en Steven Christiaens.

De Brabantse Laureaten bij de nieuwelingen, kampioen Jan Van Zeebroeck met Timothy De Jonghe en Steven Christiaens.
Frans Van Buggenhout, voorzitter van Dries Sport en Danny Van Oosterwijck, Provinciaal Coach, worden in de hulde betrokken.

Om 3 u 30 was het de beurt aan de categorieën elite en beloften die met 33 de start namen. Het werd een heel spannende strijd en een vier tal renners kwamen na de eerste ronde door met een lichte voorsprong met onder andere onze Brabander Mike Thielemans. ,en terwijl iedereen dacht dat het kampioenschap was gereden moest Mike vooraan de rol lossen en kwam in nauwe schoentje te zitten temeer daar Kay van den Brande aan een sterke achtervolging bezig was en meter na meter naderde. Ondertussen werd er vooraan niet stil gezeten en alle rondes was er een andere leider. Terwijl iedereen dacht dat de beresteke Een sterke Rudy Vandesompel kwam uit de achtergrond en beende de voorlaatste ronde Kevin Bossaerts bij die zich alleen aan de leiding had genesteld Vandesompel het zou halen was het niettemin de Antwerpenaar Kevin Bossaerts die de zege wist te behalen in de spurt .Mike Thielemans werd uiteindelijk 10° en Kay Vanden brande 13° .De elite renners zonder contract Geert Van Daele en Stefan Nerinckx hadden beiden een slechte start en in het kluwen van andere renners kon Geert zich sneller los maken van Stefan en werd alzo opnieuw Vlaams?Brabants kampioen nadat beiden toch een opmerkelijke remonte hadden verwezenlijkt.

Het podium bij de Elite zonder contract.Geert Van Daele en Stefan Nerinckx

Werden ook opgemerkt tussen de toeschouwers, de ex wereld en kampioenen Roland L iboton, de 70jarige jongen René De Rey en zoon Ludo . en Jan Teugels. Ook was er een eerste uitgaven van drie Thielemansen die de start namen bij de belofte en samen streden voor de trui.

Mike Thielemans, Kampioen bij de beloften, samen met Kay Van Den Brande en Bart Thielemans

 

Voorzitter Frans Van Buggenhout was een gelukkig man na de 2 zware dagen van hard labeur met zijn trouwe medewerkers op de pensenkermis en de cross... Ook een dankwoordje aan coach Danny Van Oosterwijck die bereidwillig mekanieker speelde voor Bart Thielemans.

Nog meer foto's


Laatste dag op de piste te Elewijt

Op de laatste dag van de piste training voor aspiranten boden zich toch nog een 25?tal rennertjes aan. De training verliep vlekkeloos en menige aspirant had spijt dat het gedaan  was. Toen aspiranten-trainer luc van de piste kwam wachten hem een aangename verrassing, er werd namelijk een geschenk aangeboden alsook voor jef voor de aangename sfeer die er steeds was op de trainingen. We zijn moeten stoppen want de duisternis was al ingetreden.

De 12 jarigen met onder ander Siracusa Matthias, Van Laer Niels, Vandeput Koen, Vandeput Sara, Jacobs Linse, Van Crombruggen Ken, DeVos Gertjan.

Luc De Schepper heeft van Mevrouw Janssens, in naam van de aspiranten een mooie mand met streekprodukten ( voornamelijk drank ) ontvangen.

 
 
 
Hannelore Janssens , 11 jaar, kijkt reeds uit naar volgend jaar  

 


Afdeling Vlaams-Brabant richt oefenkoersen in te Vollezele en te Kapellen-Glabbeek

Naar jaarlijkse gewoonte richt de afdeling Vlaams-Brabant, net voor de aanvang van het nieuwe seizoen, oefenkoersen in ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aangezien het succes van de voorgaande jaren werd er beslist om dit jaar twee weken elkaar een oefenkoers in te richten.  Het Pajottenland en het Hageland werden uitgekozen als oefenterrein. 

De eerste oefenkoers gaat door op zondag 16 februari in de landelijke gemeente Vollezele. De mensen van Vollezele, onder leiding van Freddy Goossens, functioneren er als gastheer.

Op zaterdag 22 februari staan de mensen van Olympia Tienen klaar om de renners te ontvangen te Kapellen-Glabbeek.

De oefenkoersen zijn toegankelijk voor alle Vlaams-Brabantse renners of renners aangesloten bij een Vlaams-Brabantse club. Er zal gereden worden in 3 reeksen: nieuwelingen, juniores, elite & beloften en ook de cyclosportieven kunnen hier meerijden.

Naast een verplichte begeleide training staat er een korte wedstrijd op het programma. De eerste training start telkens omstreeks 11u15.

Alle koersformaliteiten gaan door in het Gemeentelijk Recreatiecentrum, langsheen de Vollezelestraat te Vollezele.  Te Kapellen kan men hiervoor terecht in zaal de Mispel langsheen de Dorpstraat.

Voor meer inlichtingen omtrent deze oefenkoersen kan u terecht bij Jeugdcommissie van de Vlaams-Brabantse afdeling, meerbepaald bij Freddy Lismont (016/77.92.70) of Peter Stockx (016/76.09.51)

 

  Laatst bijgewerkt op Sunday 05 October 2003

© Webmaster - WBV afd. Vlaams-Brabant